• Nyílt nap és beiratkozás az Óvodába

          • Základná škola s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, Rimavská Sobota - Rimaszombat

             

            Zápis a Deň otvorených dverí

             

            Zápis  do mš

             

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, Rimavská Sobota – Rimaszombat , oznamuje rodičom, že zápis detí do mš  na školský rok 2024/2025 sa uskutoční od 2.mája – 31.mája 2024. Uprednostnené sú deti vo veku 5 – 6 rokov. Zároveň vás srdečne pozývame na deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční 2.5.2024 o 9:30 hod.

             

            Beíratás az óvodába

             

            A  rimaszombati Dúsa úti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola  igazgatósága értesíti a szülőket, hogy a beiratkozás az óvodába  a 2024/2025-ös tanévre 2024.május 2 – től május 31 – ig valósul meg. A felvételnél előnyben részesülnek az 5 – 6 éves gyermekeket. Egyben szeretettel meghívjuk önöket a  május 2 – án , 9:30 órakor kezdődő nyitott napra.   

            Kontakty :Tel.: 0911 931 023

            Mail:  duzavskacesta@zsmsduzavskars.sk

             

          • Deň otvorených dverí a zápis do prvého ročníka 2024/2025

          • Základná škola s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, Rimavská Sobota - Rimaszombat

             

             

             

            Pozvánka na zápis do 1. ročníka

            Vážení rodičia, milí predškoláci!

            Aj v tomto školskom roku otvárame pre Vás brány Základná škola s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda na Dúžavskej ceste  a pozývame Vás stať sa našou súčasťou!

            Deň otvorených dverí sa uskutoční 22.3.2024 v čase od 14.00 - 16.00 hod.  v priestoroch školy.

            Program:

            • pohybové aktivity
            • prehliadka triedy
            • kreatívna dieľňa
            • informácie pre rodičov o škole
            • ochutnávka dobrôt zo školskej jedálne

            a už teraz Vás pozývame stráviť s nami skvelé piatkové popoludnie.

            V prípade, ak sa milí rodičia, neviete zúčastniť dňa otvorených dverí, ponúkame Vám individuálne stretnutie a prehliadku školy. Kontaktujte, prosím, riaditeľku školy!

            Zápis do 1. ročníka sa uskutoční 4.-5.4.2024 (štvrtok-piatok) v čase od 10.00 - 14.00 hod. na prízemí budovy ZŠ. V prípade, ak sa zákonní zástupca nevie spolu s dieťatkom zúčastniť zápisu v uvedenom termíne, je potrebné si dohodnúť individuálne stretnutie s riaditeľkou školy.

            Formou elektronickej prihláškyhttps://duzavskacesta.edupage.org/

            môžete svoje dieťa zapísať aj v termíne od 08.4.2024 do 30.4.2024.
            V prípade osobnej účasti rodiča na zápise je potrebné predložiť občiansky preukaz zákonného zástupcu a rodný list dieťaťa.

             

            Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte nás kontaktovať mailom: duzavskacesta@zsmsduzavskars.sk

            alebo telefonicky: 0911 931 023

            Ďakujeme Vám za prejavenú dôveru.
            Vedenie školy

             

          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rimavskej Sobote

            ____________________________________________________________________________________ul. Sama Tomášika 1800/14, 979 01  Rimavská Sobota

                                                                                                                                                                                                                                                                  

            Základná škola s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským

            Dúžavská cesta 11/1054

                                                                                                                                                    979 01  Rimavská Sobota    Váš list číslo/zo dňa                         Naše číslo                             Vybavuje/linka           Rimavská Sobota            06/2024                        RÚVZRS/OHDM/642/1174/2024               Patrícia Sujová             08.02.2024                                                               

                                                                                                

             

             

            Vec

            Vyjadrenie k výskytu respiračných ochorení v Základnej škole s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, 979 01 Rimavská Sobota.

             

            Dňa 8.2.2024 ste požiadali Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rimavskej Sobote (ďalej len RÚVZ) o vyjadrenie k výskytu respiračných ochorení v súvislosti s vysokým počtom ochorení vo Vašom školskom zariadení. V školskom zariadení evidujete k 8.2.2024 - 70 chorých žiakov z celkového počtu 102 - čo predstavuje 68,62%. Podľa čl. 5 ods. 2 písm. c) Metodického usmernenia MŠVVaŠ SR č.15/2005-R z 31.10.2005, ktorým sa vydáva Plán opatrení pre základné a stredné školy a školské zariadenia pre prípad pandémie chrípky v Slovenskej republike, riaditeľ školského zariadenia v čase epidemického výskytu chrípky a chrípke podobných respiračných ochorení prerušuje výchovno-vzdelávací proces na základe odporúčania príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva pri prekročení hranice chorobnosti na respiračné ochorenia 20%. Nakoľko vo vašom prípade sú splnené kritéria v zmysle citovaného metodického usmernenia, odporúčame v Základnej škole s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, 979 01 Rimavská Sobota prerušiť výchovno-vzdelávací proces v termíne od 9.2.2024 do 14.2.2024.

            V rámci prevencie prenosných respiračných ochorení v školskom zariadení počas nasledujúcich mesiacov odporúčam:

            1.Časté krátke nárazové vetranie niekoľkokrát počas dňa.

            2.Dennú dezinfekciu plôch, ktorých sa deti často dotýkajú.

            3.Edukáciu detí o:

            • hygiene rúk (použitie mydla, príp. dezinfekcie),
            • prekrytí horných dýchacích ciest (rúško, respirátor) ak začnú pociťovať príznaky ochorenia.

            Mgr. MUDr. Tatiana Majanová

             regionálna hygienička


            Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rimavskej Sobote ____________________________________________________________________________________ ul. Sama Tomášika 1800/14, 979 01 Rimavská Sobota ____________________________________________________________________________________ Telefón E-mail ruvzrs@uvzsr.sk Internet www.uvzsr.sk/sk/web/ruvzrs IČO 00611000 • • Základná škola s materskou školou s VJM Dúžavská cesta 11/1054 979 01 Rimavská Sobota Slovenská republika • • Váš list číslo/zo dňa 07/2024 08.02.2024 Naše číslo RÚVZRS/OHDM/644/1173/2024 Vybavuje/linka Patrícia Sujová Rimavská Sobota 08. 02. 2024 

            Vec Vyjadrenie k výskytu respiračných ochorení v Materskej škole pri Základnej škole s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, 979 01 Rimavská Sobota.


             Dňa 8.2.2024 ste požiadali Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rimavskej Sobote (ďalej len RÚVZ) o vyjadrenie k výskytu respiračných ochorení v súvislosti s vysokým počtom ochorení vo Vašom predškolskom zariadení. V predškolskom zariadení evidujete k 8.2.2024 - 21 chorých žiakov z celkového počtu 28 - čo predstavuje 75%. Podľa čl. 5 ods. 2 písm. c) Metodického usmernenia MŠVVaŠ SR č.15/2005-R z 31.10.2005, ktorým sa vydáva Plán opatrení pre základné a stredné školy a školské zariadenia pre prípad pandémie chrípky v Slovenskej republike, riaditeľ školského zariadenia v čase epidemického výskytu chrípky a chrípke podobných respiračných ochorení prerušuje výchovno-vzdelávací proces na základe odporúčania príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva pri prekročení hranice chorobnosti na respiračné ochorenia 20%. Nakoľko vo vašom prípade sú splnené kritéria v zmysle citovaného metodického usmernenia, odporúčame v Materskej škole pri Základnej škole s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, 979 01 Rimavská Sobota prerušiť výchovno-vzdelávací proces v termíne od 9.2.2024 do 14.2.2024. V rámci prevencie prenosných respiračných ochorení v predškolskom zariadení počas nasledujúcich mesiacov odporúčam: 1.Časté krátke nárazové vetranie niekoľkokrát počas dňa. 2.Dennú dezinfekciu plôch, ktorých sa deti často dotýkajú. 3.Edukáciu detí o: - hygiene rúk (použitie mydla, príp. dezinfekcie), - prekrytí horných dýchacích ciest (rúško, respirátor) ak začnú pociťovať príznaky ochorenia. 

            Mgr. MUDr. Tatiana Majanová 

            regionálna hygienička

              

             


          • PREVENCIA

          • Počas chrípkovej sezóny patria deti medzi citlivú vekovú skupinu, ktorá ochorie zväčša najčastejšie. Okrem zváženia očkovania proti chrípke treba preto u detí dbať aj na ďalšiu prevenciu:

            🧼UMÝVANIE RÚK
            ▪️primerane veku pripomínajte deťom dôležitosť umývania rúk,
            ▪️opakujte im, kedy si majú ruky umývať: po príchode do školy i návrate domov, pred a po jedle, po každom použití toalety, po kašľaní, kýchaní a pri akomkoľvek pocite nečistých rúk,
            ▪️naučte ich správny postup, dbajte na to, aby si ruky umývali dôkladne a nevynechali žiadne miesto,
            ▪️pripomínajte im, že si nestačí ruky opláchnuť, treba použiť mydlo a teplú vodu,
            ▪️kde je to možné (školy, škôlky), uprednostňujte jednorazové papierové utierky; uteráky často vymieňajte.

            🤧RESPIRAČNÁ ETIKETA
            ▪️naučte deti, aby si pri kýchaní či kašľaní zakrývali ústa, najlepšie papierovou vreckovkou, ak nemajú vreckovku ihneď k dispozícii, môžu si ústa pri kašli / kýchaní narýchlo prekryť lakťovou jamkou,
            ▪️dohliadnite, aby mali papierové vreckovky vždy poruke, usmernite ich, aby ich po použití odhodili do odpadkového koša.

            🪟ČERSTVÝ A ČISTÝ VZDUCH
            ▪️v chrípkovej sezóne je dôležité nárazovo a dôkladne vetrať niekoľkokrát počas dňa,
            ▪️ochrana pred pasívnym fajčením - rôzne ochorenia, ako sú zápal priedušiek, bronchitída, alergia, astma alebo aj zápal ucha, môžu tkvieť aj v pasívnom prijímaní cigaretového dymu.

            🥗ZDRAVÁ STRAVA A VITAMÍNY
            ▪️zabezpečte deťom prísun vitamínu C, najlepšie dostatočným množstvom ovocia a zeleniny,
            ▪️naučte deti pravidelnej dennej konzumácii ovocia a zeleniny, a to počas celého roka, teda nielen v čase zvýšeného výskytu respiračných infekcií,
            ▪️v období od októbra do apríla dopĺňajte deťom vitamín D (je dôležitý pre imunitný systém a v chladných mesiacoch je pre deti náročnejšie získavať ho prostredníctvom slnečného žiarenia),
            ▪️deťom prospejú aj omega 3 kyseliny, ktoré sú napríklad obsiahnuté v rybom tuku, oleji z tresčej pečene či rakytníkovom a chia oleji,
            ▪️imunitu možno podporiť aj betaglukánmi.

            🍃POBYT VONKU
            ▪️s deťmi je vhodné chodiť každý deň von, bez ohľadu na počasie, ale v primeranom oblečení; pravidelné prechádzky vonku prekrvujú sliznice dýchacích ciest, očí a uší, čo podporuje ich funkciu,
            ▪️slnečné žiarenie ovplyvňuje tvorbu vitamínu D, ktorý je dôležitý pre správne fungovanie imunitného systému.

            🛌DOSTATOK ODPOČINKU
            ▪️spánok regeneruje organizmus a dodáva mu energiu na boj s vírusmi a baktériami - dieťa do 3 rokov by malo ideálne spať 12 hodín, dieťa do 6 rokov najmenej 10 hodín denne, starším deťom môže stačiť 8 hodín,
            ▪️večer už by malo mať dieťa pokojový režim, bez televízie a mobilu,
            ▪️detská spálňa by mala byť dostatočne vetraná a vnútorná teplota by nemala presiahnuť 18 až 22 °C,
            ▪️vhodný nie je ani príliš suchý a prehriaty vzduch, pretože vysušuje sliznicu, ktorá je vstupnou bránou pre preniknutie vírusov a baktérií do tela.

             

             

          • Voľné pracovné miesta

          • OZNÁMENIE

             

            Riaditeľstvo Základnej školy  s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, Rimavská Sobota – Rimaszombat

            prijme do pracovného pomeru

             

            od 1. 3. 2024

            1. pedagogického asistenta

            Kvalifikačné predpoklady:

            • Predpoklady na výkon pracovnej činnosti pedagogického zamestnanca podľa zákona č. 138/2019 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a 
            • Vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z.z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov,   

            Zoznam požadovaných dokladov:

            • žiadosť o prijatie do zamestnania s telefónnym a emailovým kontaktom
            • profesijný životopis
            • kópie dokladov o dosiahnutom vzdelaní
            • písomný súhlas uchádzača so spracúvaním osobných údajov v zmysle zákona č.18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
            • čestné vyhlásenie o bezúhonnosti, o skutočnosti že voči jeho osobe nie je vznesené obvinenie, a o skutočnosti, že na jeho osobu nie je podaná obžaloba

             

            Iné požiadavky:

            • podmienkou je ovládanie maďarského jazyka preukázané min. maturitnou skúškou z maďarského jazyka

             

            Úspešný uchádzač pred vznikom pracovnoprávneho vzťahu:

            • doloží potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti
            • poskytne na účel preukázania bezúhonnosti najneskôr do 30 dní po uzavretí pracovnoprávneho vzťahu regionálnemu úradu údaje potrebné na vyžiadanie odpisu registra trestov.

             

            Platové podmienky:

            • funkčný plat v zmysle zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov

             

            Termín podania žiadosti:

            Žiadosť o prijatie do zamestnania s potrebnými dokladmi  posielajte na adresu školy do 9.2. 2024.

            Na osobný pohovor budú pozvaní iba vybraní uchádzači, ktorí spĺňajú kvalifikačné predpoklady.

             

            Adresa školy:

            Adresa školy:

            Základná škola s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským-Alapiskola és Óvoda,Dúžavská cesta 1054/11,Rimavská Sobota- Rimaszombat

            e-mail:duzavskacesta@zsmsduzavskars.sk

            Kontaktná osoba

            Mgr.Monika Holeková

            Tel.:

            0911 931 023

            0917 690 636

             

          • VOĽNÁ PRACOVNÁ POZÍCIA

          • Základná škola s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, Rimavská Sobota – Rimaszombat

             

            Informuje o voľnom pracovnom mieste

            Prevádzkový zamestnanec – pomocný kuchár/kuchárka

             

            Pracovné podmienky: plný pracovný úväzok s možným nástupom od

            08.01.2024

             

            Miesto výkonu práce: školská jedáleň:

            Základná škola s materskou školou s VJM - Alapiskola és Óvoda, Dúžavská cesta 1054/11, Rimavská Sobota – Rimaszombat

            Kvalifikačné predpoklady a predpoklady výkonu práce:

            • Kvalifikačné predpoklady podľa Prílohy č. 2 k nariadeniu vlády č. 341/2004 Z. z., ktorým sa ustanovujú katalógy pracovných činností pri výkone práce vo verejnom záujme a o ich zmenách a dopĺňaní
            • Zdravotná a duševná spôsobilosť
            • Odbornú spôsobilosť na vykonávanie epidemiologicky závažných činností
            • Výučný list v odbore kuchár vítaný
            • Pracovitosť, zodpovednosť, samostatnosť
            • Morálna bezúhonnosť

             

            Pracovná náplň:

            • Pomocná práca pri výrobe jedál, zber a umývanie kuchynského riadu, čistenie a obsluha jednoúčelových kuchynských strojov a pod.

             Platové podmienky:

            Plat zamestnanca podľa zákona  č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

            Zoznam požadovaných dokladov:

            • Žiadosť o prijatie do zamestnania
            • Profesijný životopis
            • Kópie dokladov o dosiahnutom vzdelaní
            • Kópia dokladu o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pre prácu s potravinami / predkladá uchádzač, ktorý nemá dosiahnuté vzdelanie preukazujúce túto odbornú spôsobilosť/
            • Písomný súhlas so spracovaním osobných údajov podľa zákona  č. 18/2018 Z. z.  o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

             

            Požadované doklady je potrebné doručiť najneskôr do 12.12.2023 na e-mailovú adresu:

            duzavskacesta@zsmsduzavskars.sk

            Len uchádzači spĺňajúci všetky kvalifikačné predpoklady a iné kritériá v súvislosti s obsadzovaným miestom budú telefonicky pozvaní na osobný pohovor.

             

            Kontaktná osoba : Mgr. Monika Holeková

            Tel.: 0911 931 023

             

             

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským -Alapiskola és Óvoda,
      • 0911931023
      • 047/4296428
      • Dúžavská cesta 1054/11, 97901 Rimavská Sobota Slovakia
      • 37950975
      • 2021785855
      • 0911931023- riaditeľka 0911764479- zástupca riaditeľa 0911896016- vedúca školskej jedálne 0911589001- hospodárka
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje